Zéró tolerancia az illegális hulladéklerakásban!

2020.05.21

Dr. Dézsi Csaba András rendkívüli sajtótájékoztatót tartott ma, amelynek témája a zéró tolerancia bevezetése volt az illegális hulladéklerakás területén.

A polgármester elmondta: a mai napon egyeztetett Truka Istvánnal, a Közterület Felügyelet vezetőjével, hogy az elmúlt hetek tapasztalatai alapján a korábbiakhoz képest is megnövekedett illegális hulladék felszámolása elsődleges cél legyen a Közterület Felügyelet tevékenységében.

Ennek megfelelően minden olyan járműre, amely a szelektív hulladékgyűjtő sziget előtt a tilosban parkol, haladéktalanul kerékbilincset helyeznek fel, mert ezek akadályozzák a hulladékgyűjtő szigetek kiürítését.

Természetesen tisztában vagyok azzal, hogy az illető ez által aktuálisan hosszabb ideig fog a helyszínen parkolni, azonban csak így biztosítható, hogy a bírságot, amely visszatartó erő, minden esetben megfizesse. Ehhez tartozóan kértem igazgató urat, hogy minden esetben, amikor illegális hulladékot lerakó embert érnek tetten a legmagasabb, 50.000 Ft-os bírságot alkalmazzák.”

Fotó: O. Jakócs Péter

„Emellett kértem, hogy 0-24 órában ellenőrizzék a szelektív hulladékgyűjtő edényeket, hogy minél több ilyen tróger miatt alkalmazhassák a büntetést.”

„Zéró toleranciát hirdetek az illegális hulladéklerakás terén, mert ezt Győr már nem tűri tovább!” – jelentette be Győr polgármestere.

The post Zéró tolerancia az illegális hulladéklerakásban! appeared first on Győr Plusz.

az eredeti hír itt elérhető