Újvárosi túra és nagybőgő koncert

2020.05.15

A produkciókat a Győr+ Televízióban, a Kultúrpart YouTube csatornáján, a Maradj Otthon Fesztivál Facebook-oldalán lehet megtekinteni.

A pénteki nap programjai:

15 órától online és a Győr+ Televízióban egyidőben virtuális Öt Templom túrán lehet részt venni Székely Zoltán művészettörténész közreműködésével. A túrán az Öt Templom Fesztivál helyszínein keresztül ismerhetjük meg az európai zsidó-keresztény kultúra hagyományait és értékeit. A 2020. kora tavaszán készült felvételen a túravezető Macher Borit, a Kultúrpart munkatársát kalauzolja végig Újváros templomain.

Fotó: Öt Templom Fesztivál

17 órától online, 17.30-tól a Győr+ Televízió műsorán zsidó szertartást mutat be Totha Péter Joel rabbi, közreműködik: Dévényi Dávid kántor.

20 órától online 20.30-tól pedig a Győr+ Televízió műsorán látható Lőrinszky Attila nagybőgő koncertje, melyet a görög katolikus templomban rögzítettek. A zenész 1992-ben elnyerte a párizsi Bagnolet fesztivál zenei különdíját, 1994-ben Suzanne Dellal verseny (Tel Aviv) döntőse volt. Számos lemezen működött közre, többek között a Vienna Art Orchestra-val, Lajkó Félixszel, Kathy Horváth Lajossal. A fesztivál indulása óta visszatérő vendég.

Fotó: Öt templom Fesztivál

A fesztivál részletes programja ITT található.

The post Újvárosi túra és nagybőgő koncert appeared first on Győr Plusz.

az eredeti hír itt elérhető