Új név alatt kínálják portékáikat

2020.05.15

Győrszentivánon 2018 októberében tartották az első Helyiek a helyiekért termelői vásárt, egy helyi vendéglő udvarán.

„A célunk az volt, hogy a helyi termelőket összegyűjtsük, és a portékáikat helyben tudják árulni. Másrészről pedig, hogy a vásárlók megismerjék azt, hogy Győrszentivánon is tudnak helyiektől minőségi termékeket vásárolni” – mesélt az indulásról a Győr+ Rádióban Somogyi Krisztina, a termelői piac egyik főszervezője.

Az indulás óta nemcsak a vevők, hanem az árusok száma is jelentősen megnőtt. „A másfél év alatt körülbelül ötven árus fordult meg nálunk. Vannak állandó résztvevőink, és vannak, akik időről időre visszatérnek hozzánk. A szombati vásáron már huszonhat termelő vesz részt” – emelte ki a CserókPlacc egyik főszervezője.

A termelők vagy Győrszentivánon élnek, vagy a környékről származnak, és színes kínálattal lepik meg azokat, akik a „hazait” részesítik előnyben. Így többek között sajt, méz, friss zöldségek és gyümölcsök is várják az érdeklődőket.

A márciusi vásárt a koronavírus-járvány miatt kellett lemondani, és a mostani eseményre is megfelelő óvintézkedésekkel készülnek a szervezők. „Készítettünk egy vásári szabályzatot, összhangban az önkormányzati rendelettel.

A bejáratnál lesz fertőtlenítő pont, az árusoknak pedig kötelező lesz a maszk és a kesztyű viselete, valamint másfél méterre lesznek az asztalok is egymástól. A látogatókhoz is azzal a kéréssel fordulunk, hogy a vásár területén viseljenek maszkot” – hívta fel a figyelmet Somogyi Krisztina.

The post Új név alatt kínálják portékáikat appeared first on Győr Plusz.

az eredeti hír itt elérhető