Terv készült a gondok mielőbbi orvoslására

2020.05.17

„A korábbi lakossági panaszok nyomán dr. Dézsi Csaba András polgármester programjában szerepel Sárás városrész infrastruktúra-fejlesztése. Jelenleg csak egy kisebb szakaszon épült ki az elmúlt években a szennyvízvezeték, a nagyobb részen még hátravan a közműfejlesztés” – kezdte Máthé-Tóth Péter műszaki vezető, a győri Útkezelő Szervezet sajtószóvivője.

Az itt élők számára napi bosszúságot okoz a kiépítetlen út pora, ezért a közmű- és útépítést megelőzően – ideiglenes megoldáskéntfelületi bevonatot készítenek a főhálózaton, a Hortenzia és az Írisz utcában.

„Ezt magas nyári hőmérsékleti körülmények között ideális készíteni, mert ekkor lehet a bitumenes szórásba bedolgozni a bazaltzúzalékot. A felületi bevonással a pormentesítést biztosítjuk, egyenletesebb közlekedési felületet is alkotva. Ezt a megoldást a soron következő közmű- és útépítés elkezdéséig javasoltuk annak érdekében, hogy a lakók minél kisebb ártalomnak legyenek kitéve” – magyarázta a szóvivő.

Sárás városrészben mintegy 4,2 kilométer hosszú úthálózat biztosítja az itt élők, illetve itt ingatlant tulajdonlók közlekedését. A városrész közmű-, illetve úthálózata komoly fejlesztés előtt áll.

A Szitásdomb utcához közel lévő utcák egy-egy szakaszán korábban megépült a szennyvízcsatorna mintegy 1,5 kilométer hosszon. Ehhez csatlakozik a következő építési ütem.

Máthé-Tóth Péter elmondta, a szennyvíz-, a csapadékvíz-elvezetés és az útépítés tervei várhatóan nyárra készülnek el, amelyek alapján a kivitelező kiválasztása is elindulhat.

The post Terv készült a gondok mielőbbi orvoslására appeared first on Győr Plusz.

az eredeti hír itt elérhető