Ötvennél több nemzetiségű diák tanul Győrben

2020.05.20

A Stipendium Hungaricum Ösztöndíjprogram sok felsőoktatási intézményben döntő szerepet játszik abban, hogy növekszik a külföldi hallgatók száma. Igaz ez a Széchenyi István Egyetemre is. Dr. Lukács Eszter oktatási rektorhelyettes egy magyar és egy angol nyelvű videóban, a hazai és a nemzetközi hallgatókat megszólítva annak kapcsán beszélt az eddigi eredményekről, hogy a Külgazdasági és Külügyminisztérium, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, valamint az egyetem aláírta a program idei keretszerződését.

„Kétezer-tizenhatban még csupán két Stipendium Hungaricum Program által támogatott angol nyelvű képzésünk volt, jelenleg pedig már huszonegy. Emellett nemzetközi hallgatóink kétharmada Stipendium Hungaricum-támogatott” – hangsúlyozza a kamera előtt a rektorhelyettes, aki szerint a programnak érezhető egy másik kedvező hatása is: a Stipendium Hungaricum küldő országokból megemelkedett az önköltséges hallgatók száma. Szerinte a folyamat a magyar fiatalok számára is rengeteg előnyt jelent.

Ők nemcsak Magyarország legszebb campusán és egyik legpezsgőbb városában tanulhatnak, hanem egy modern, valódi nemzetközi környezetben is, ahol a hallgatói közösséget ötvennél több ország diákjai alkotják. Ráadásul az egyetem már a világ mindkét nagy egyetemminősítő szervezete, a QS és a Times Higher Education listájára felkerült.

Dr. Lukács Eszter fontos információként említi, hogy azok, akik korábbi jelentkezési terveiken változtatnának, augusztus 10-ig van lehetőségük a pótfelvételi-jelentkezés benyújtására. Ehhez az európai és a hazai stratégiákkal összhangban elsősorban a műszaki tudományi karok, valamint az Egészség- és Sporttudományi Kar által kínált képzéseket javasolják. Minderről a felveteli.sze.hu címen találhatók további részletek.

The post Ötvennél több nemzetiségű diák tanul Győrben appeared first on Győr Plusz.

az eredeti hír itt elérhető