Online programok május 15-én

2020.05.15

Május 14. és 18. között zajlik online az Öt Templom Fesztivál, melyet a Kultúrpart YouTube csatornáján, a Maradj Otthon Fesztivál Facebook-oldalán és a Győr Plusz Televízióban lehet megtekinteni. Részletes program ITT.

Május 15-16-án ünnepelte volna a Magyar Nemzeti Múzeum a 25. Múzeumok Majálisát a Múzeumkertben. Mivel az idén ebben az időpontban csak a virtuális térben lehet együtt lenni, ezért a jeles évforduló alkalmából az MNM létrehozta a “25 éves a Múzeumok Majálisa” Facebook-csoportot.  A csoportba az elmúlt évek során készült fényképeket, videókat és a hozzájuk kapcsolódó emlékeket lehet megosztani.

Szombathely látványosságait 3D virtuális séta keretében mutatják be az érdeklődőknek. Amíg a múzeumok és kiállítóhelyek nem nyithatják meg kapuikat, virtuális túravezetők segítségével mindenki maga bebarangolhatja a kiállításokat: Vasi Múzeumi Látványtár, Régészeti Műhely és tárház, Vasi Skanzen.

18:00 Berg: Wozzeck – Zürichi Operaház (opera, felvételről, ingyenesen elérhető 05. 17. éjfélig)

18:00 Bartók Amerikában – nagyváradi Szigligeti Színház (tánc, felvételről)

19:00 Bartók Szonáta – dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház (színházi beszélgetés, élő)

19:00 Wagner: A walkür – Bécsi Staatsoper (opera, felvételről, 23 órán keresztül ingyenes)

19:00 Ansky: Fehér tűz, fekete tűz (Dybbuk) – Kolozsvári Állami Magyar Színház (színház, felvételről).

19:00 Gárdonyi Géza Színház – Shakespeare: Rómeó és Júlia.Rómeót Endrédy Gábor, Júliát Bánovits Vivianne alakítja.

20:00 Jászai Mari Színház: Sztárcsinálók rock-opera lesz, Nagy Viktor rendezésében. A Sztárcsinálók az első magyar rock-opera, Várkonyi Mátyás zenéjével és Miklós Tibor szövegeivel. Ősbemutatója óta igazi sikerdarabbá nőtte ki magát.

The post Online programok május 15-én appeared first on Győr Plusz.

az eredeti hír itt elérhető