Négy jelölt az elnöki tisztségre

2020.05.18

Új elnöke lesz a Győri Atlétikai Clubnak, miután a jelenlegi elnök, Simon Csaba lemondott erről a tisztségéről. A megüresedő helyre négyen jelentkeztek: Petrahn Barbara, korábbi kétszeres olimpikon sprinter, a GYAC jelenlegi klubmenedzsere, az atlétikai szakosztály vezetője, Nagy András, a Magyar Judo Szövetség sportigazgatója, dr. Szalai István, a Győri Sárkányok Taekwon-do SE alapítója, valamint Csaba László egykori győri sportvezető. A jelöltek egy találkozón bemutatkoztak a GYAC-ban jelenleg működő hét szakosztály – az atlétika, a birkózás, a cselgáncs, a torna, az evezés, a tenisz és a súlyemelés – képviselőinek, küldötteinek.

„Elnököt választani nem egy olyan feladat, hogy csak rámutatunk valakire. A GYAC az ország egyik legnagyobb és legeredményesebb klubja. Ide olyan vezető kell, akit nem csak a polgármester úr, vagy én találunk megfelelőnek, hanem egy olyan személy, akit a közösség is elfogad, hiszen itt csaknem ezernégyszázan sportolnak. Fontos, hogy az elnökválasztás előtt legyen egy ilyen vita, amelyen minden jelöltet meghallgatunk, ők pedig válaszolnak a kérdésekre” – mondta Petrov Iván Győr sportért felelős polgármesteri biztosa.

A GYAC egyelőre utánpótlás nevelő egyesületként szerzett hírnevet magának, a későbbiekben azonban fontos cél lesz, hogy a klub eredményes, sikeres felnőtt sportolókat, szerencsés esetben világbajnoki résztvevőket, olimpikonokat adjon a városnak, Magyarországnak.

A GYAC-ot szeretnénk még magasabb szintre emelni. Nagyon szép, hogy ennyi gyerek sportol itt, és, hogy sok edző és remek szakember dolgozik a klubnál. Azt szeretnénk látni, hogy a Győri Atlétikai Club négy, nyolc, tizenkét év múlva a legnagyobb versenyeken is képviselje ezt a várost, lehetőség szerint hazai sportolókkal” – mondta Petrov Iván.

Az elnökjelöltek vitájának végén minden szakosztály küldötte leadott egy nevet, akit biztosan nem szeretne elnöknek. A legtöbb ilyen szavazatot kapott jelölt kiesett, ám ez a név egyelőre nem ismert. A közeljövőben esedékes közgyűlés elé már csak három jelölt kerül, közülük választják ki az új elnököt.

The post Négy jelölt az elnöki tisztségre appeared first on Győr Plusz.

az eredeti hír itt elérhető