Marad az operatív törzs, megszűnnek a tranzitzónák

2020.05.21

A miniszterelnökséget vezető miniszter a tájékoztató elején kiemelte: sikeres volt a járvány elleni védekezés, a tömeges megbetegedéseket sikerült megakadályozni, felhívta ugyanakkor arra is figyelmet, hogy az egyensúly törékeny, a veszély pedig továbbra is fennáll.

„Ezért nagyon fontos, hogy a védelmi intézkedéseket mindenki tartsa be. Magyarország elébb hozta meg a megfelelő intézkedéseket, mint például Olaszország, ennek köszönhető, hogy közép-európai összevetésben is jól állunk” – tette hozzá.

„A létrehozott új intézmények jól vizsgáztak, beváltak, érdemes őket továbbra fenntartani.” – fogalmazott Gulyás Gergely és elmondta: az egészségügyben járványügyi készültség megmarad, az Operatív Törzs is tovább dolgozik.

A kormány a korábban elhangzottaknak megfelelően jövő héten kedden indítványt tesz az országgyűlésnek a rendkívüli jogrend megszüntetéséről.

Ezt követően kitért rá, hogy az Európai Bíróságnak a magyar tranzitzónákról most meghozott ítéletével ugyan nem értenek egyet, a biztonság szempontjából kockázatosnak és károsnak tartja, de azok Magyarországra nézve is kötelezők.

Ezért a kormány arról döntött, hogy a tranzitzónákat megszünteti. Ennek az intézkedésnek a végrehajtása folyamatban van – jelentette be a miniszterelnökséget vezető miniszter.

A mai napon a tranzitzónákban tartózkodó mintegy 280 embert menekültügyi befogadó állomásokra szállítják át. Ezzel a tranzitzónákat Magyarország bezárja

Mostantól menedékkérelmeket a külföldi magyar külképviseleteken lehet majd benyújtani.

The post Marad az operatív törzs, megszűnnek a tranzitzónák appeared first on Győr Plusz.

az eredeti hír itt elérhető