Lébény

2007.12.01

Lébény Győrtől 26 km távolságra, a 10-s főközlekedési út, illetve az autópálya leágazása mellett, a Hanság és a Mosoni-síkság határán fekvő település. Infrastrukturális kiépítettsége gyakorlatilag teljes, 32 hektáros ipari övezet várja a befektetőket.


Lébény földrajzi elhelyezkedése, adottságai előnyös ipartelepítési lehetőségeket kínál a befektetők számára. Az iparövezet fejleszthető.
Régészeti leletek szerint Árpád-kori település. A falu főterén áll a Dunántúl románkori építészetének egyik szép és jelentős emléke, a Szent Jakab-plébániatemplom. Említést érdemel az evangélikus templom barokk oltára. Köztéri emlékei: Szt. Flórián, Nepomuki Szt. János-szobor, I. és II. világháborús emlékmű, millenniumi kopjafa, Szt. István-szobor. A falumúzeum a Hanság növény-és állatvilágát, az állattartó és földműves kultúra emlékeit, használati tárgyait bemutató állandó kiállítással várja a látogatókat. A falu természeti kincsei: Fehértó felé haladva a „forrástavak”, Tárnokréti felé pedig a 100 hektáros ligeterdő nyújt felejthetetlen élményt a turistáknak. A szabadidő hasznos eltöltésére sátorozás, csónakázás, horgászás, lovaglás, sétakocsikázás és egyéb sportolási lehetőségek kínálkozik.

kelet-hansag.celodin.hu