Hétfőn nyitnak az óvodák és bölcsődék

2020.05.22

A Győr közigazgatási területén található önkormányzati és egyéb fenntartású óvodák és bölcsődék május 25-én, hétfőn újra a vészhelyzet előtti szokásos rendben működnek, az ügyeleti jelleggel történő ellátás, valamint a csoportonkénti maximált 5 fővel történő elhelyezési korlát megszűnik.

Ettől az időponttól kezdődően valamennyi óvodás és bölcsődés gyermek a saját intézményében, az általa megszokott gyermekcsoportban és nevelőivel vehet részt az ellátásban. Az intézmények az újranyitásra valamennyi épületet és játszóudvart érintően elvégezték a fertőtlenítéseket és nagytakarításokat, felkészülten várják a gyermekeket.

Az intézményekben a további működés során is nagy gondot fordítanak a tisztaságra, a fertőtlenítésre, valamint a higiénés szabályok betartására és betartatására.

Az újranyitásig rendelkezésre álló idő szűkössége miatt az önkormányzati fenntartású óvodák és bölcsődék dolgozói valamennyi gyermek szülőjével felveszik a kapcsolatot, hogy tájékoztassák őket az újranyitással kapcsolatos tudnivalókról, ezen kívül valamennyi intézmény a saját holnapján keresztül is nyújt információkat a szülők részére. A szülők tájékoztatása kiterjed az étkezés igénylésével kapcsolatos feladataikra is.

A kormányrendelet alapján az intézmények nyári zárva tartásának időtartama legfeljebb két naptári hét lehet. A korábban, február 15-ig kiadott, négy naptári hétre szóló nyári leállási engedély módosításra kerül, amely módosítást az intézmények a holnapjukon keresztül a közeljövőben teszik majd közzé a szülők számára.

The post Hétfőn nyitnak az óvodák és bölcsődék appeared first on Győr Plusz.

az eredeti hír itt elérhető