Hasít a spárga, jól fogy az eper is
2025.05.16Telt ház volt pénteken a győri Vásárcsarnokban. A hét utolsó munkanapján mindig sokan vannak, a friss, hazai zöldség-gyümölcsök közül most a spárgának van dömpingje.
Egyre többen veszik az egészséges, grillezni való zöldséget, de a közelmúltban megjelent magyar eper is kelendő. ”Valóban a hazai spárgából már dömping van, visszább is ment az ára, nagyon finom grillezni, ezt egyre többen ismerik fel a győriek közül is, de már a magyar eper is megjelent a standokon, ennek még azért elég húzós az ára, de ezt is sokan keresik, mert egészen más az íze, mint az importnak, amit a multik kínálnak olcsóbban” – mondta Magyar Zsolt, a Markó Zöldség-Gyümölcs munkatársa.
A palántaszezon is dübörög a csarnoknál. A hűvös idő miatt kitolódik az ideje, a vásárlók pedig a hagyományos zöldség palántákat keresik a leginkább. „Sokféle palántát kínálunk, még fűszernövények palántáit, de tapasztalataink szerint a hagyományos ízek a legkelendőbbek, a hagyományos paprika és paradicsom palántából viszik a legtöbbet, de egyre nyitottabbak az új dolgokra is a győriek” – fogalmazott Kiss Józsefné Adrienn, koroncói őstermelő.
A kereskedők bizakodóak, azt mondják hiába csalóka és változékony az időjárás, folyamatosan érnek be a zöldségfélék, az eper után pedig szép lassan érkeznek majd a többi nyári gyümölcsök is.
Ha pedig szeretnétek egy kiváló spárgás receptet, akkor kattintsatok ide!
The post Hasít a spárga, jól fogy az eper is appeared first on Győr Plusz.