Elkezdődhetnek a tervezett műtétek jövő héttől

2020.05.15

Dr. Müller Cecília a friss fejleményekről elmondta: a fővárosi adatok is kedvezően alakulnak, viszont továbbra is feltétlenül szükséges közösségi szabályok követése.

A vírus még itt van köztünk, maradj otthon üzenete helyett ezért a megfelelő járványügyi szabályok betartására, elsőként is a szociális távolság és maszk viselésének betartására helyeződik a hangsúly a védekezésben.” – hangsúlyozta az országos tiszti főorvos.

Dr. Müller Cecília bejelentette: a kedvező járványügyi statisztikának köszönhetően május 18-tól, vagyis jövő héten hétfőtől kezdve ismét bővülnek az igénybe vehető egészségügyi ellátások.

Az újonnan visszavezetett ellátások a következők:

Valamennyi, nem népegészségügyi szűrővizsgálat (alkalmassági, foglalkozásügyi, szív- és érrendszeri, szájüregi szűrővizsgálatok például)

A fekvőbeteg ellátásban már nem csak a sürgősségi, hanem az elektív, vagyis a tervezhető, tervezett műtétek is elvégezhetők. A szív- és érrendszeri betegek ellátása prioritást élvez.

A krónikus ellátások fokozatos visszavezetése ugyancsak megkezdődik.

A kúraszerű ellátások is visszavezethetők a hétfői naptól.

A beutalási rendet a Nemzeti Népegészségügyi Központ állapítja meg.

Fontos ugyanakkor a megfelelő arány megtalálása a koronavírusos és az egyéb betegek ellátása között.

Kellő óvatossággal, kérdőívvel és előzetes testhőmérséklet méréssel szűrik ki előzetesen az eseteket.

Ha a gyanú felmerül, laboratóriumi vizsgálat szükséges, és negatív eredmény birtokában végezhető el a műtét- tette hozzá az országos tiszti főorvos.

Korábban ma a témában:

The post Elkezdődhetnek a tervezett műtétek jövő héttől appeared first on Győr Plusz.

az eredeti hír itt elérhető