Elfogták a katalizátor tolvajokat

2020.05.19

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságon március 14-én nyomozást rendeltek el, mivel ismeretlenek előző nap éjszaka egy mosonmagyaróvári üzem telephelyén két gépkocsi katalizátorát vágták le, majd lopták el. Ebben az időszakban a városban, valamint Győrben több hasonló bűncselekmény elkövetéséről is bejelentést érkezett a rendőrségre.

Adatgyűjtés eredményeként a nyomozók látókörébe került egy román hatósági jelzésű Volkswagen típusú gépjármű, amivel a gyanú szerint a tolvajok közlekedtek.

A mosonmagyaróvári rendőrök május 17-én a délutáni órákban – információ alapján – megállították a járművet Kecskemét külterületén, majd elfogták az abban tartózkodó és a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható román állampolgárokat. A megállított gépkocsi átvizsgálásakor az intézkedők több katalizátort, illetve az elkövetéshez használt eszközt találtak, amiket lefoglaltak.

A 24 és 27 éves férfiakat a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságra előállították, ahol – őrizetbe vételük mellett – lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket. A nyomozók vizsgálják az elfogott személyek szerepét további mosonmagyaróvári, illetve győri katalizátorlopás esetében is.

The post Elfogták a katalizátor tolvajokat appeared first on Győr Plusz.

az eredeti hír itt elérhető