Adomány a család nemzetközi napján

2020.05.15

Május 15-ét az ENSZ 1994-ben a család nemzetközi napjává nyilvánította. A felhíváshoz Magyarország is csatlakozott. A kezdeményezés a figyelmet a családra, a társadalom legfontosabb „intézményére” irányítja.

Mi is a családra, a jótékonyság fontosságára szeretnénk felhívni a figyelmet az adományunkkal – mondta portálunk kérdésére Pusztai Gábor, a Fidelitas Győr alelnöke.

A fiatal politikus a társadalmi szerepvállalás fontosságáról beszélt, felhívta a figyelmet arra, hogy egész évben várják az adományokat a központba, hogy ezzel is segítség a családokat.

Lisztet, cukrot, étolajat, száraztésztát, alapvető élelmiszereket tartalmazott az adomány, melyet a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai osztanak szét a rászoruló családok között.

Hagyományteremtő szándékkal jöttünk, szeretnénk folytatni az adományozást és példát mutatni ezzel másoknak is, hogy aki teheti, vegye ki részét a rászorulók megsegítésében. Főleg most, a koronavírus okozta válság  miatt bajba került családok számára fontosak a felajánlások, az adományok – emelte ki Pusztai Gábor.

The post Adomány a család nemzetközi napján appeared first on Győr Plusz.

az eredeti hír itt elérhető